MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM4018 - GIDA BİYOKİMYASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Temel biyomoleküllerin yapı ve özellikleri[1]sf. 29-37
2Metabolik bileşiklerin oluşumu ve parçalanması[1]sf. 241-265
3Glikoliz[1]sf. 293-304
4Glikoliz[1]sf. 304-330
5Sitrik asit döngüsü[1]sf. 367-372
6Pentoz fosfat yolu[1]sf. 323--327
7Oksidatif fosforilasyon[1]sf. 372-384
8Yağ asitlerinin enerji kaynağı olarak kullanılması[1]sf. 335-346
9Protein metabolizması[1]sf. 395-399
10Gıdalarda işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler[2]sf. 109-207
11Gıdalarda işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler[2]sf. 207-232
12Gıdalarda işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler[2]sf. 287-331
13Gıdalarda işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler[2]sf. 427-465
14Gıdalarda işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler[2]sf. 533-594