MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM3015 - GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda katkı maddelerinin tanımlanması ve sınıflandırılması [1]sf. 1-8.
2Gıda katkı maddeleri ile ilgili toksik değerlendirmeler[1]sf. 4-7.
3Antioksidanlar[1]sf. 17-32.
4Asitliği düzenleyiciler[1]sf. 41-50.
5Emülgatörler[1]sf. 53-73.
6Koruyucu katkı maddeleri (antimikrobiyaller) [1]sf. 105-134.
7Gamlar[1]sf. 77-101.
8Lezzet maddeleri[1]sf. 139-151.
9Lezzet arttırıcılar[1]sf. 157-166.
10Renklendiriciler[1]sf. 169-187.
11Şelat ajanları[1]sf. 193-199.
12Tatlandırıcılar[1]sf. 201-220.
13Topaklanmayı önleyiciler[1]sf. 225-230.
14Diğer gıda katkı maddeleri ve gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler[1]sf. 233-266.