BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2033 - GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar ve katkı maddelerinin sınıflandırılması1, 2, 3
2Antioksidanlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
3Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
4Koruycular ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
5Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımı 1, 2, 3
6Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
7Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
8Gamlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
9Lezzet maddeleri ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
10Tatlandırıcılar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
11Renlendiriciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
12Şelat ajanları ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
13Sürdürülebilirlik kavramı ve katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmaları 
14Gıda katkı maddesinin tanımı ve ingrediyenler1, 2, 3