BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT1012 - ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sütün Bileşimi[2] s. 1-4, [3] s. 26-29
2Sütün Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri[2] s. 1-4, [3] s. 26-29
3Çiğ Sütten Numune Alma Teknikleri[2] s. 1-4, [3] s. 26-29
4Duyusal Analizler [2] s. 5-16, [3] s. 29-31
5Temizlik Testi ve Donma Noktası Tayini[1] s. 109-110, [2] s. 16-23, [3] s. 31-38, [4] s. 11-13
6Özgül Ağırlık Tayini[2] s. 23-30, [3] s. 38-46
7Kuru Madde Tayini[2] s. 30-38, [3] s. 46-48, [4] s. 9-11
8Kül Tayini[1] s. 111-112, [2] s. 38-60, [3] s. 48-56, [4] s. 8-9, 15
9Asitlik Tayini[1] s. 110-111, [2] s. 112-122, [3] s. 68-76, [4] s. 3-8
10Yağ Tayini[1] s. 110-111, [2] s. 112-122, [3] s. 68-76, [4] s. 4-8
11Çiğ Sütte Koruyucu Madde İlavesinin Tespiti[1] s. 115-116, [2] s. 150-165, [3] s. 76-88, [4] s. 15-20
12Çiğ Sütte Antibiyotik ve İnhibitör Madde Tayini[1] s. 115-116, [2] s. 150-165, [3] s. 76-88, [4] s. 15-20
13Çiğ Sütte Nötralize Edici Madde İlavesinin Tespiti[1] s. 113-114, [2] s. 165-184, [3] s. 88-101
14Çiğ Süt Örneklerinin Mikrobiyolojik Analizi[1] s. 113-114, [2] s. 165-184, [3] s. 88-101