NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU / İLK VE ACİL YARDIM / IAY2021 - SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Sağlıklı Yaşam ve Beslenme İlkeleri
2Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması
3Beslenme İle İlgili Temel Terim ve Kavramlar
4Beslenme Bilimine Hizmet Eden Kurum ve Kuruluşlar
5Ülkemizdeki Beslenme Sorunları
6Besin Ögeleri ve Tanımı
7Karbonhidratların Tanımı ve Görevi
8Proteinlerin Tanımı ve Görevi
9Yağların Tanımı ve Görevi
10Vitaminlerin Tanımı ve Görevi
11Minerallerin Tanımı ve Görevi
12Suyun Önemi
13Besin Grupları-1 (Et ve Et Ürünleri, Yumurta, Süt ve Süt Ürünleri, Ekmek ve Tahıllar)
14Besin Grupları-2 (Kuru Baklagiller, Sebze ve Meyveler, Yağlar, Şeker ve Şekerli Besinler)
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
Aktarılabilir Beceri Dersi
Sosyal Bilimler