1 | Tarla bitkileri dersinin amacı, hedefi, kazanımları, işleniş şekli, genel tarla tarımı | [1] s. 1-10 |
2 | Sıcak iklim tahılları; ekonomik önemi, adaptasyonu ve morfolojik özellikleri, mısır, çeltik ve darıların kültürü | [1] s. 11-40 |
3 | Serin iklim tahıllarının adaptasyonu ve morfolojik özellikleri | [1] s. 41-52 |
4 | Buğday, arpa, yulaf ve çavdarın kültürü | [1] s. 53-90 |
5 | Yemeklik tane baklagiller; önemi, sistematiği ve adaptasyonu, mercimek ve nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülcenin kültürü | [1] s. 91-130 |
6 | Endüstri bitkileri; tamimi, sınıflandırılması ve önemi, pamuk, keten, kenevir, ayçiçeğinin kültürü | [1] s. 131-170 |
7 | Soya fasulyesi, yerfıstığı, susam, haşhaş, şeker pancarı ve patatesin kültürü | [1] s. 171-210 |
8 | Soya fasulyesi, yerfıstığı, susam, haşhaş, şeker pancarı ve patatesin kültürü | [1] s. 171-210 |
9 | Keyf, ilaç ve baharat bitkilerin önemi, adaptasyonu ve kültürü | [2] s. 25-60 |
10 | Yem bitkileri ve çayır-mera kültürü. Baklagil ve buğdaygil yem bitkilerinin tanınması ve tarımı | [1] s. 211-240 |
11 | Çim bitkilerinin tanıtılması ve tarımı | [1] s. 241-255 |
12 | Tohumculuk kavramı ve önemi | [2] s. 61-80 |
13 | Bitki ıslah yöntemlerine giriş | [2] s. 81-95 |
14 | Biyoteknolojiye giriş | [2] s. 96-110 |