BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ / GKK2015 - GIDA KİMYASI VE BESLENME

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda Kimyasına Giriş, Sürdürülebilir Çevre, Beslenme ve Sağlık İlişkisi1, 2, 3
2Suyun Yapısı ve Gıdalarda Bulunan Su1, 2, 3
3Suyun Vücuttaki Görevleri1, 2, 3
4Karbonhidratların Sınıflandırılması, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri1, 2, 3
5Karbonhidrat Reaksiyonları1, 2, 3
6Karbonhidratların Vücuttaki Görevleri ve Karbonhidrat Kaynakları1, 2, 3
7Proteinlerin Yapısı ve Sınıflandırılması1, 2, 3
8Proteinlerin Fonksiyonel Özellikleri1, 2, 3
9Proteinler ve Beslenme1, 2, 3
10Lipidlerin Kimyasal Yapısı ve Sınıflandırılması1, 2, 3
11 Lipidlerde Meydana Gelen Reaksiyonlar ve Kalite İndeksleri1, 2, 3
12Gıdalarda Bulunan Lipidler ve Fonksiyonları1, 2, 3
13Vitaminlerin Sınıflandırılması ve Beslenmedeki Önemi1, 2, 3
14Minerallerin Sınıflandırılması ve Beslenmedeki Önemi1, 2, 3