MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM4010 - ÖZEL GIDALAR

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Şeker (Sakkaroz) Teknolojisine Giriş[1] s819-846, [2] s1-28
2Şeker Pancarı, Pancarın Şekere İşlenmesi[1] s819-846, [2] s1-28
3 Şeker Kamışı ve Şekere İşlenmesi[1] s819-846
4Çay ve kahve üretim teknolojisi[1] s847-878
5Kakao Tozu ve Kakao Yağı[3] s1-6
6Çikolata Tipleri ve Bileşimleri[1] s879-900, [3] s6-21
7Çikolata Yapımı ve Özellikleri[1] s879-900, [3] s6-21
8Şekerleme Bileşenleri (Doğal ve yapay tatlandırıcılar)[1] s171-194
9Şekerleme Bileşenleri (diğer bileşenler)[1] s171-194
10Şekerlemelerin Pişirilmesi[1] s819-846
11Şekerlemelerin Çalkalanması ve Havalandırılması, Şekillendirilmesi[1] s819-846
12Gofret, fondan, tahin ve tahin helvası üretimi[1] s819-846, [4] 1-26
13Bazı Şekerleme Tiplerinin Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri -I- (Marşmelov, nugat, nişasta ve pektin jöleleri)[1] s819-820, [3] s26-36
14Bazı Şekerleme Tiplerinin Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri -II- (Sert şekerler, Fac, karameller, kremler)[1] s821-846