MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM2004 - GIDA KİMYASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda Bileşenleri, su ve su aktivitesi[1]sf. 1-5
2Şekerlerin Sınıflandırılmaları ve konfügürasyonları[1]sf. 6-12
3Mono, oligo ve polisakaritler[1]sf. 13-19
4Polisakaritler[1]sf. 20-25
5Maillard tepkimesi, enzimatik esmerleşme[1]sf. 26-31
6Amino asitlerin yapıları ve özellikleri[1]sf. 32-38
7Proteinlerin yapıları ve özellikleri[1]sf. 39-44
8Proteinlerin yapıları ve özellikleri[1]sf. 45-51
9Gıda bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri[1]sf. 52-57
10Lipitlerin sınıflandırılması ve kimyasal bileşimi[1]sf. 58-63
11Lipit hidrolizi ve oksidasyonu[1]sf. 64-70
12Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar[1]sf. 71-76
13Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar [1]sf. 77-83
14Fenolik bileşikler ve doğal renk maddeleri, doğal olarak gıdalarda bulunan lezzet [1]sf. 84-91