MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM1009 - GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Bölüm tanıtımı, bilim ve mühendislik tarihi [1]
2Gıda Mühendisliğinin tarihçesi, Gıda Mühendisliği eğitimi, Gıda Mühendisinin görev ve sorumlulukları[1]
3Gıda ile ilgili temel kavramlar[2]sf. 1-5
4Gıda sanayii hakkında genel bilgiler [1]
5Gıda maddelerinin bileşimi (proteinler, lipitler, karbonhidrat) [2]sf. 49-280
6Gıda maddelerinin bileşimi (vitaminler ve mineraller)[2]sf. 365-425
7Gıda maddelerinin bileşimi (enzimler, renk maddeleri, tat ve koku maddeleri, gıda katkı maddeleri)[2]sf. 287-359; 463-576
8Gıdaların bozulması[3]sf. 1-580
9Gıdalarda oluşan kayıplar ve çevresel etkileri-sürdürülebilir önlemler[1]
10Gıdalarda muhafaza teknikleri[3]sf. 1-580
11Gıda teknolojileri (süt teknolojisi)[4]sf.342-431
12Gıda teknolojileri (et teknolojisi, yağ teknolojisi)[4]sf.302-331; 505-553
13Gıda teknolojileri (meyve ve sebze teknolojisi)[4]sf.701-755
14Gıda teknolojileri (tahıl ve fermantasyon teknolojileri, vd.)[4]sf.213-289