1 | Mikrobiyal biyoteknoloji nedir? - Tarihsel gelişim ve önemi - Endüstriyel mikrobiyoloji ile farkları | 1,2 |
2 | Mikroorganizmaların Biyoteknolojideki Rolü - Bakteri, maya, küf ve arkelerin biyoteknolojik özellikleri - Model mikroorganizmalar | 2 |
3 | Mikrobiyal Metabolizma ve Enerji Üretimi - Katabolizma ve anabolizma - Enerji üretim yolları (respirasyon, fermentasyon) | 2 |
4 | Fermentasyon Türleri ve Ürünleri - Laktik asit, etanol, aseton-bütanol fermentasyonu - Primer ve sekonder metabolitler | 1,3 |
5 | Endüstriyel Mikrobiyal Ürünler - Antibiyotikler, vitaminler, enzimler, amino asitler - Ürün geliştirme stratejileri | 4 |
6 | Mikrobiyal Enzim Teknolojisi - Enzimlerin üretimi, saflaştırılması ve endüstride kullanımı | 2,4 |
7 | Genetik Mühendisliği Temelleri - Rekombinant DNA teknolojisi - Plazmidler, vektörler, transformasyon teknikleri | 1 |
8 | Rekombinant Mikroorganizmalarla Üretim - Rekombinant protein üretimi - Genetik modifikasyon örnekleri | 1 |
9 | Biyoreaktörler ve Üretim Sistemleri - Biyoreaktör türleri - Büyüme kinetiği, kontrol parametreleri | 4 |
10 | Ölçek Büyütme ve Downstream Processing - Laboratuvardan pilot ve endüstriyel ölçeğe geçiş - Ürün saflaştırma teknikleri | 3,4 |
11 | Mikrobiyal Biyoyakıt ve Biyoplastik Üretimi - Biyoetanol, biyodizel, biyobütanol üretiminde mikroorganizmalar - Polihidroksialkanoatlar (PHA) | 4 |
12 | Yeni Nesil Uygulamalar: Sentetik Biyoloji ve Mikrobiyom Teknolojisi - Sentetik devre tasarımı - İnsan ve toprak mikrobiyomu uygulamaları | 3 |
13 | Etik, Güvenlik ve Gelecek Perspektifleri - GDO tartışmaları, biyogüvenlik, regülasyonlar - Mikrobiyal biyoteknolojinin geleceği | 2, 4 |