| ÖÇ1 | Diyetisyenin yönetici rolünü öğrenir ve bu konuda bilgi ve becerilerini geliştirir |
| ÖÇ2 | Toplu beslenme sistemleri süreçlerini gözlemler ve var olan teorik bilgileriyle yorumlar |
| ÖÇ3 | Toplu beslenme sistemlerinde karşılaşılan sorunları tanır ve çözüm yollarını öğrenir |
| ÖÇ4 | Hizmet edilen hedef gruba yönelik menü planlama uygulamasını öğrenir |
| ÖÇ5 | Besin güvenliği yönünden toplu beslenme sistemleri süreçlerini gözlemler ve yorumlar |
| ÖÇ6 | Toplu beslenme sistemlerinde hizmet sunulanlar, üst yönetim, personel, tedarikçi ile etkin iletişim kurabilme yollarını öğrenir |
| ÖÇ7 | Toplu beslenme sistemlerinde karşılaşılan yönetsel ve saha uygulamalarına yönelik sorunları gözlemler, acil durum ve kriz yönetimine ilişkin bilgi ve becerilerini geliştirir |
| ÖÇ8 | Toplu beslenme sistemlerindeki üretim süreçlerini ve pişirme yöntemleri öğrenir |
| ÖÇ9 | Yiyeceklerin uygun satın alma ve depolama ilkelerini öğrenir |
| ÖÇ10 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda hijyen sağlama yollarını öğrenir, HACCP yönetim ve denetimini kavrar |